Handleiding

Geldige adressen

Deze app gebruikt een database met tienduizenden adressen uit jouw stad. De app herkent adressen die binnen het bereik liggen van de database liggen, klik op een van onderstaande links voor de weergave van het bereik van de betreffende stad. Beschikbare steden: Diemen, Amersfoort, Amsterdam, Enschede, Groningen, Gent, Den Haag, Hardenberg, Harderwijk, Maastricht, Rotterdam, en Zwolle.

Voor de spelling van straatnamen en huisnummers met toevoeging gaan we uit van de naamgeving in OpenStreetMap.

Obstakels

Deze app geeft momenteel alle bekende verbindingen weer tussen de ingevoerde bezorgadressen. Hieronder vallen voetpaden, fietspaden, rijkswegen, A-wegen, etc..

Dit kan er toe leiden dat, in sommige situaties, de koerier een alternatieve route moet vinden.

Zie als voorbeeld afbeelding 1, met het gemarkeerde pad op de kortste route tussen Bergwijkdreef en Parelmoervlinder (beide in Diemen).

Afbeelding 1. Deel van de voorgestelde route.

Zoomen we in, dan lijkt het erop dat we niet te maken hebben met een ‘doorsnee’ pad/weg. Afbeelding 2 bevestigt dit:

Afbeelding 2. Weergave in OpenStreetMap.

Ter plekke (afbeelding 3), treffen we een voetgangersbrug aan. De fietsgoot is -in theorie- breed genoeg voor bijvoorbeeld een scooter, maar zeker niet geschikt voor auto’s/bestelwagens.

In deze situatie hangt de haalbaarheid van de voorgestelde route af van de combinatie bezorger/transportmiddel.

Afbeelding 3. Riante fietsgoot, met prullenbak.

Conclusie: bij uitzondering dagen sommige routes de koerier uit om een nieuwe (tussen)route te vinden. Denk naast bovenstaand voorbeeld ook aan paaltjes op de weg, eenrichtingswegen, omleidingen, etc.

Meld vergelijkbare gevallen middels [placeholder link].

<< Terug naar de app